AAA - Autóbérlés | Autóbérlés menete
14542
page-template-default,page,page-id-14542,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Autóbérlés menete

Hogyan tudom lefoglalni a választott bérautót?

Autó kínálatunkat megtekintheti a weboldalon, és kiválaszthatja az önnek megfelelő bérautót. Kapcsolatba léphet velünk e-mailben, telefonon, vagy a kapcsolat menüponton szöveges üzenet írásával. Írásos megkeresésre 24 órán belül válaszolunk. Telefonhívás esetén, ha foglaltak vagyunk vagy nem vesszük fel, amint lehetséges visszahívjuk önt. Foglaláskor adja meg a nevét, telefonos elérhetőségét, a kiválasztott bérautó típusát, a bérlési időpont kezdetét és végét. Felhívjuk figyelmét, hogy a weboldalon lévő autók képei illusztrációk, ami azt jelenti, hogy színben, felszereltségben eltérhet a konkrét bérautótól, azonban a típus minden autónál megegyezik.

Magánszemély esetén milyen okmányok szükségesek a foglaláshoz?

Magánszemély bérlő esetén szükség van személyi igazolványra, lakcímkártyára, és vezetői engedélyre. Ha a személyi igazolvány lejárt azt helyettesítheti az útlevél. Külföldről érkező bérlők esetében elfogadunk más nemzetiségű jogosítványt, és nem kötelező magyarországi lakcímmel rendelkezni. Fontos azonban, hogy az okmányok érvényesek legyenek. Magánszemély esetén a minimum vezetési korhatár 21 év.

Cég esetén milyen okmányok szükségesek a foglaláshoz?

Céges autóbérlés esetén szükséges a bérlő cég 3 hónapnál nem régebbi cégkivonata, aláírási címpéldánya, és a cégben aláíró személy okmányainak másolata, vagy felmutatása. Abban az esetben ha az ügyvezető (vagy aláíró) nem elérhető, megtörténhet a bérleti szerződés aláírása ügyvezetői meghatalmazással. Céges autóbérlés esetén az autót többen vezethetik, ezért nem kötelező megnevezni a gépjármű vezető személyét. Minden esetben szükséges azonban egy kapcsolattartó akivel a hosszabb távú autóbérléskor egyeztetni tudunk szerviz, gumizás, vagy egyéb ügyintézés miatt.

Mit tartalmaz a bérleti díj?

A bérleti díj tartalmaz minden költséget és díjat, ami az autóhasználattal kapcsolatban felmerülhet. A bérleti díjak tartalmazzák a kötelező gépjármű felelősség biztosítás díját, a teljes körű casco biztosítás díját, cégautó adót, teljesítmény adót, téli-nyári gumi használatot, a gumik tárolásának díját, tavasszal és ősszel a gumicserék költségét, teljes körű szerviz díjat, illetve a Pest Megyei autópálya használatot. A bérlőnek csak üzemanyagot, parkolási díjakat, és az országos autópálya használat díját kell megfizetnie.

Tartós bérletnél mit tartalmaz a bérleti díj?

A normál szolgáltatáson felül céges autóbérlés, vagy tartós gépkocsi bérlet esetén teljes körű assistance-t nyújtunk autó műszaki hiba vagy baleset esetén Magyarországon. A javítás teljes időtartamára ingyenes középkategóriás csereautót adunk. Karambol esetén a gépjármű helyrehozatala teljes mértékben a cégünk feladata. Műszaki hiba esetén is csereautót adunk, és ha elkészült az autó megjavítása visszaszállítjuk a bérlőnek. Céges hosszú távú autóbérléskor évente 2 alkalommal ajándékba adunk egy külső-belső takarítást klímatisztítással és átvizsgálással egybekötve. Szervizek és gumizások alkalmával a bérleti díj magában foglalja a hozom-viszem szolgáltatást, mely a bérlő számára egy nagyon kényelmes, és időtakarékos szolgáltatás. Céges autóbérlés esetén a bérlő csak az üzemanyagról, parkolások megfizetéséről, és az országos autópálya használat díjáról gondoskodik. Minden további ügyintézés, javítás, kár, adók fizetése, biztosítások….stb a cégünk hatásköre.

Mit szükséges fizetni autóbérlés kezdetén?

Autóbérlés esetén kaució fizetendő készpénzben, melyet a bérbeadó határoz meg. Autótípustól és a bérelni kívánt időszak hosszától függően ez 100 000 Ft – 200 000 Ft lehet. Ezen felül a bérelt napok alapján számolt bérleti díjat szükséges rendezni készpénzben vagy átutalással. Az üzemanyag költség, a használat során felmerült parkolások, bírságok megfizetése a használó kötelessége. Autóink rendelkeznek Pest Megyei autópálya használattal, azonban az országos matricáról a bérlő gondoskodik. Ennek ára 10 napra 3500 Ft, 1 hónapra 4780 Ft.

Milyen állapotban kapja meg cégünktől az autót?

Cégünk a bérautóit rendszeresen karbantartja. Műszakilag teljes mértékben megbízhatóak mert minden szerviz alkalmával egy részletes teljes körű átvizsgálás történik. A futómű és fékalkatrészeket nagy odafigyeléssel cseréljük hogy a használó biztonságban vezethessen. Évente minden autón klíma tisztítást végzünk, és minden tavasszal ablaktörlő lapátokat cserélünk a jó kilátás érdekében. Az autóink szervize átlagosan 9 havonta vagy 15-20 ezer km futásonként történik. Az elmúlt 10 év tapasztalata alapján sikerült egy stabil szerviz hátteret kialakítanunk. Az autók műszaki megbízhatósága teljes mértékben cégünk feladata ezért önnek nem kell aggódnia az autók karbantartása miatt. A bérautóinkon lévő téli vagy nyári gumik mindig az időjárásnak megfelelőek és jó állapotúak. Autóink rendelkeznek a kötelező kresz tartozékokkal és pótkerékkel.

Mi történik, ha összetörik az autó?

Minden bérautónk rendelkezik teljes körű casco biztosítással. A biztosítás körébe beletartozik a gépkocsi hazaszállítása Magyarországon belül ha az autó közlekedésre alkalmatlan. A casco önrésze 10% 100 000 Ft vagy 200 000 Ft. Ennek nagysága a bérelni kívánt autó típusától függ. A biztosítás kiterjed autó törésre, autólopásra, elemi kárra (pl: jégeső, tűzkár, rongálás) Ilyen kár esetén a bérlő köteles az önrészt megfizetni. Az önrész feletti kártérítést a biztosító állja. Autótörés esetén cégünk autómentőt küld a helyszínre mely a mozgásképtelen gépkocsit elszállítja a Váci telephelyünkre. Ha kapacitásunk engedi biztosítunk csereautót a javítás idejére. Szélvédőkár esetén 20% az önrész, az üvegcsere elvégzése cégünk hatásköre.

Milyen kárt kell kifizetnem?

Casco kárnál köteles a bérlő a bérbeadónak az önrészt megfizetni mely 10% 100 000 Ft vagy 200 000 Ft. Kulcsvesztés esetén a kulcsmásolás költsége terheli a bérlőt mely általában 30 000 Ft-tól 200 000 Ft-ig terjed. Forgalmi elvesztéskor 10 000 Ft díjat számolunk fel. Gumidefekt esetén a javítás költsége terheli a bérlőt. Ha a sérülés súlyosabb és a gumi nem javítható 2 db azonos kategóriájú új gumi vásárlása kötelező, hogyha a bérlő saját hibájából történt a sérülés. (Pl: kátyúba hajtott) Acéltárcsa vagy alufelni sérüléskor a kerék javítása a bérlő költsége, nagyobb sérülés esetén 1 db új felni ára kerül felszámításra. Dísztárcsa elvesztésnél vagy sérülésnél 10 000 Ft – 30 000 Ft díjat számítunk fel. Minden bérautót kiadáskor tiszta állapotban adunk át. Autóbérlés során ha a normál használatnál több szennyeződés van az autón a takarítás költségét a bérbeadó felszámolja. (pl: állati szőr a utastérben, cigaretta kiégetés, kiöntött üdítő, kátrányfelverődés, festékfolt…stb)